ÉLÉSKAMRA KELTES ÉLMÉNY UNIVERZÁLIS LISZTKEVERÉK 300 G
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Szállítási díj: | 1.290 Ft |
Várható szállítás: | 2021. február 02. |
Leírás
Összetevők: tápióka keményítő, zsirtalanított maglisztek keveréke (arany lenmagliszt, szezámmagliszt, kókuszliszt) , élelmi rostok (bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt), Éléskamra foszfátmentes paleo sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő)
SÓMENTES ÉS ÉDESÍTÉSMENTES TERMÉK. Felhasználástól függően édesíteni, sózni szükséges. A lisztkeverék kiadós adagjával családok számára bőséggel elegendő, vagy vendégségekre készítve is megfelelő adag. Az elkészült sütemények fagyaszthatók és szobahőmérsékelten érdemes kiolvasztani, majd sütőben 100 fokon langyosra is melegíthetők. A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Éléskamra foszfátmentes sütőport használjuk, citromsav nélkül. Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított naturális termék. Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék. Nem tartalmaz továbbá mandulalisztet, konjac lisztet, élesztőt sem.
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:
Energia kJ | 1081.8 |
Energia kcal | 261,6 |
zsír | 2,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,4 g |
szénhidrát | 49,6 g |
amelyből cukrok | 1,2 g |
fehérje |
8 g
|
só | 0 g |
rost | 25,2 g |
Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz. Garantáltan gluténmentes műhelyükben csomagolva. Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. Száraz, hűvös helyen tartandó.
ALAPRECEPT
Hozzávalók:
- 200 g Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
- 3 M-es tojás (kb. 155 g)
- 20 ml friss citromlé
- 130 ml víz
- 25 g lágy kókuszzsír
- 40 g kristályos édesítő (eritit, xilit, gliin stb) vagy sós tésztához 5 g só
Elkészítés sós vagy édes alaptészta: 3 M-es tojást (kb. 155 g) keverj el 20 ml friss citromlével, 130 ml langyos vízzel, 25 g lágy kókuszzsírral és 40 g kristályos édesítővel (eritrit, xilit, glicin, stb.) vagy 5 g sóval és adj hozzá 200 g lisztet. Keverd legalább 3 percig. Majd pihentesd a tésztát 30 percig hűvös helyen a végleges sűrűséghez. Szilikonos lapon, enyhén lisztezett felületen forgasd át, majd alul-felül lisztezve 30*25 cm-es lappá nyújtsd ki, ha töltött süteményt, csigákat, batyut, buktát készítenél. Oszd 6 részre, ha kiflit, zsemlét formáznál, vagy a tészta egészéből készíts 25 cm hosszúra nyújtott kenyeret.
Átlagos sütési idők: aprósütik, zsemlék, csigák, stb.: alsó-felső sütésen 200 fokon 20 perc, 180 fokon 15 perc (saját sütőnktől függően több-kevesebb is lehet). Kenyeret 200 fokon 50 perc alatt süssünk belőle.